Vloga pulznega oksimetra v boju proti koronavirusu

Pulzni oksimeter je naprava za neinvazivno merjenje nasičenosti krvi s kisikom, je pomembno orodje v boju s pandemijo koronavirusa. Naprava se lahko izkaže za uporabno za ljudi, ki rahlo trpijo za COVID-19 ali za katere obstaja sum, da so okuženi s koronavirusom. Takšni ljudje niso sprejeti v bolnišnice.

Pulzni oksimeter, to je naprava za neinvazivno merjenje nasičenosti krvi s kisikom, je pomembno orodje v boju s pandemijo koronavirusa. Naprava se lahko izkaže za uporabno za ljudi, ki rahlo trpijo za COVID-19 ali za katere obstaja sum, da so okuženi s koronavirusom. Takšni ljudje niso sprejeti v bolnišnice.

Kako deluje pulzni oksimeter?

Naprava je pritrjena na prst in po nekaj trenutkih prejmete informacije o ravni nasičenosti s kisikom v krvi. Pravilna vrednost je med 95-98 odstotki. Pri ljudeh, starejših od 70 let, velja, da je norma v redu med 94 in 98%. Zdravniki priporočajo odhod v bolnišnico, ko raven kisika sčasoma pade in doseže 92%. ali manj, še posebej, če obstajajo drugi respiratorni simptomi. Takšno stanje lahko kaže na potrebo po dodatnih zdravilih ali uporabi raztopin, ki so na voljo le v bolnišnicah.

Spremljanje nasičenosti krvi doma vam ne bi smelo dati lažnega občutka varnosti. Tudi če je nasičenost krvi s kisikom normalna, morate biti pozorni na druge simptome, kot sta vročina in kašelj. Prednost pulznega oksimetra (če je pravilno opravljen) je, da lahko opazimo potencialno poslabšanje zdravja in se hitreje odzovemo, tudi če se še dobro počutimo.

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart