Katero blazino za sedenje izbrati?

Kaj iskati pri sedežni blazini

Vrsta

Poznamo različne vrste sedežnih blazin. Izdelane so iz spominske pene, poliuretanske pene in silikonskega gela. Blazine iz spominske pene so odlične pri zagotavljanju udobja in podpore, saj se lahko popolnoma prilagodijo vašemu telesu. Vendar pa lahko zadržijo toploto, zaradi česar so v vročih letnih časih toplejše. Blazina z gelom je odlična možnost, saj gel na površini blazine zagotavlja udoben, hladen in nelepljiv občutek pri sedenju.

Material

Poleg materiala za blazine upoštevajte tudi materiale za prevleke. Prevleke na sedežnih blazinah so lahko iz bombaža, poliestra, žameta, semiša ali drugih tkanin. Odlična možnost so tudi mrežaste prevleke, saj bodo poskrbele, da bo blazina bolj zračna in tako ne bo prihajalo do pregrevanja. Katero tkanino boste izbrali, bo v veliki meri odvisno od osebnih želja, vendar je pomembno preveriti, ali je material pralen v pralnem stroju. Tako bo s čiščenjem veliko manj težav. Upoštevajte tudi, da blazina ne drsi. Številne prevleke bodo opremljene z gumo na dnu, ki preprečuje zdrs blazine in drsenje v vašem stolu.

Namen

Sedežne blazine imajo veliko različnih namenov uporabe. Pomagajo lahko pri lajšanju bolečin v hrbtu in trtici, pravilni drži, lajšajo pritisk na boke in zadnjico, itd. Blazine za sedenje v obliki črke U so pogosta izbira, saj se odlično znajdejo pri vseh teh stvareh. Okrogle sedežne blazine z odprtino na sredini razbremenijo pritisk na boleč del telesa (hemoroidi, po porodu, po operaciji…), enakomerno porazdelijo težo in pomagajo uporabniku vzdrževati pravilno držo. Za kratkotrajno uporabo ali potovanje so na voljo tudi napihljive sedežne blazine, ki so zelo praktične in lahke ter zato zelo primerne za na pot. Če nameravate svojo sedežno blazino uporabljati za potovanje, preverite, ali ima ročaj za prenašanje za dodatno udobje.

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart