Terapija z vakuumskimi kozarčki

Terapija z vakuumskimi kozarčki (ventuzami) je alternativna terapija, ki uporablja ventuze za stimulacijo vaše kože in mišic. Lahko se izvaja na obrazu ali telesu.

Izsesavanje spodbuja povečano cirkulacijo krvi, kar lahko pomaga pri lajšanju mišične napetosti, spodbuja obnovo celic in pomaga pri drugi regeneraciji.

Prav tako naj bi izboljšal pretok vašega “qi” (izgovorjeno “či”). Qi je kitajska beseda, ki pomeni življenjska sila.

Čeprav je ta praksa globoko zakoreninjena v tradicionalni kitajski medicini, nekateri raziskovalci pravijo, da najzgodnejši slikovni zapisi izvirajo iz starega Egipta.

Ali je terapija z ventuzami na obrazu enaka kot terapija na telesu?

Da in ne. Čeprav temelji na istem principu obnove se terapija obraza in telesa izvaja različno.

Obrazne ventuze so običajno manjše in mehkejše. Uporabljajo se za nežno vlečenje kože stran od globljih plasti fascije. To poveča pretok krvi v to območje in pomladi kožo, ne da bi za seboj pustilo sledi ventuz. Sčasoma ta praksa izboljša površino kože in zgladi fine linije in gube.

Terapija z ventuzami pa se po drugi strani uporablja predvsem za lajšanje bolečin.

Odtisi ventuz po terapiji skoraj vedno ostanejo na koži, vendar služijo diagnostičnemu namenu; velikost, oblika in barva odtisov na koži naj bi odražala količino “stagnacije” ali kopičenja celičnih odpadkov. Ti odtisi zbledijo, ko vaš limfni sistem predela odpadne snovi v koži.

Kako deluje terapija z vakuumskimi kozarčki?

Učinek izsesavanja potegne kri v predel kože pod ventuzo. To nasiči okoliško tkivo s svežo krvjo in spodbuja nastanek novih krvnih žil.

Terapija z ventuzami spodbuja tudi sterilno vnetje. Sterilno vnetje je oblika travme brez patogenov. Pri terapiji z vakuumskimi kozarčki je posledica mehanske travme.

Vakuumsko izsesavanje loči različne plasti tkiv, kar povzroči mikrotravme in trganje. To sproži vnetni odziv, ki preplavi območje z belimi krvnimi celicami, trombociti in drugimi zdravilnimi učinki.

Kakšne so prednosti terapije z ventuzami?

Dokazano je, da obrazna terapija z ventuzami:

– poveča krvni obtok bogat s kisikom

– krepi kožo in vezivno tkivo

– stimulira celice, ki so odgovorne za proizvodnjo kolagena

– sprostite mišično napetost

Zaradi tega naj bi v praksi to pomenilo:

– posvetlitev kože

– zmanjšanje videza brazgotin, drobnih linij in gub

– izboljšanje napetosti kože na bradi, čeljusti, vratu in dekolteju

– zmanjšanje zabuhlosti

– boljšo uravnavanje proizvodnje mastnosti kože

– izboljšanje dobave hranil in absorpcijo mazil

Ali bo terapija z ventuzami pustila modrice?

Obrazna terapija ​​ne sme pustiti modric. Lahko pa nastanejo modrice, če ventuze pustite na istem mestu predolgo. Razbarvanje se lahko pojavi v samo petih sekundah, zato poskrbite, da se ventuza med terapijo premika.

Ali obstajajo kakšni drugi stranski učinki ali tveganja?

Čeprav na splošno velja, da je terapija ​​​​za obraza varna, so možni manjši stranski učinki. Običajno se pojavijo med terapijo ali takoj po njej.

Morda boste doživeli začasno:

– vrtoglavico

– omotico

– slabost

– hladen znoj

Odsvetuje se uporabo terapije za obraz na poškodovani ali vneti koži. To vključuje aktivne izbruhe, izpuščaje in rane.

Ali lahko uporabljate obrazne ventuze doma?

Obstajajo kompleti za domačo uporabo, vendar se boste morda lažje sprostili pod oskrbo strokovnjaka. Ta lahko omogoči bolj enakomerno uporabo.

Obisk strokovnjaka tudi zagotavlja, da se upošteva pravilna tehnika.

Če se odločite, da boste poskusili s terapijo z ventuzami doma, predhodno prosite svojega zdravnika za napotke. Lahko vam odgovori na vsa vaša vprašanja in vam morda lahko priporoči ugleden komplet za domačo uporabo.

Opozorilo: med izpopolnjevanjem tehnike se vam lahko pojavijo neželene modrice. Prav tako lahko traja dlje, da dosežete želene rezultate.

Kako naj začnem?

Obstaja veliko različnih kompletov ventuz, ki jih lahko uporabite. Nekatere ventuze so narejene iz trde plastike ali pa so iz mehkega silikona. Vse so lahko enako učinkovite, zato je uporaba odvisno od vaših osebnih želja.

Splošne smernice uporabe predlagajo te korake:

– Umijte si obraz in ga nežno posušite.

– Z rokami rahlo masirajte obraz, da sprostite predhodno napetost.

– Čeprav je nanos olja ali kreme za obraz neobvezen, lahko nanos lahkega sloja na kožo zmanjša tveganje za modrice, ko premikate ventuze po koži.

– Začnite z nanosom majhne ventuze na brado in okoli ust. Pustite ventuzo na mestu nekaj sekund in se nato premaknite navzgor na novo območje.

– Po potrebi zamenjajte manjše skodelice z večjimi – na primer, ko pridete do čela.

– Nadaljujte, dokler ne boste uspešno obdelali vseh želenih področij.

– Če ste uporabili olje ali kremo za obraz, si obraz očistite in posušite. V nasprotnem primeru uporabite tekočo toplo vodo, da ponovno odprete pore.

– Po terapiji z ventuzami nadaljujte s svojo rutino nege kože. Obrazna terapija z vakuumskimi kozarčki naj bi povečala absorpcijo izdelka (kreme, olja).

– Po terapiji lahko opazite manjšo rdečico in draženje. To je normalno in bi moralo izginiti v nekaj urah.

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart