Kineziološki trakovi

Previdnostni ukrepi: Kineziološkega traku ne nameščamo na kakorkoli poškodovano površino kože.  Posamezniki z občutljivo kožo morajo ob pojavu  draženja ali pordelosti kože, trak takoj odstraniti.
Kako uporabiti kineziološki trak? Obstaja tehnika namestitve kineziološkega traku. Posvetujte se s fizioterapevtom, ki je usposobljen za nameščanje kinezioloških trakov. Nekaj primerov namestitve trakov pa si lahko ogledate na spodnji povezavi.
Priprava vaše kože: Koža mora biti suha in brez kakršnih koli losjonov, krem itd. Pred nameščanjem kožo očistite z milom in vodo ter jo na suho obrišite. Pri prekomerni poraščenosti predela lepljenja je priporočljiva depilacija, saj se v nasprotnem primeru trakovi nekoliko slabše lepijo. 
Namestitev kineziološkega traku: Vse kar potrebujete so ostre škarje za rezanje kinezioloških trakov: 1.  S premikanjem sklepov in mišic poiščite središče bolečine.  2.  Odrežite potrebno dolžino kineziološkega traku in trak oblikujte tako, da bo ustrezal mišici.  3.  Konice odrezanega traku obrežite tako, da bodo zaobljene (s tem boste preprečili, da se bi se trak prehitro odlepil). 4.  Mesto bolečine raztegnite in nanj nalepite trak. Druga možnost je, da trak raztegnete in ga nalepite na sproščeno mesto bolečine. Izogibajte se dotikanju lepljive strani traku po odstranitvi zaščitnega traku (papirja). Priporočljivo je, da trak namestimo najmanj 1 uro pred športno aktivnostjo, kjer bo prišlo do potenja, pred kopanjem, tuširanjem ipd. Če želite posušiti trak po vadbi, plavanju ali prhanju ga nežno potapkajte z brisačo.
VIDEO – Namestitev kineziološkega traku. Poglejte si primere namestitve kinezioloških trakov na izbranih delih telesa na tej povezavi: https://www.sporttape.co.uk/pages/kinesiology-taping-application-guides

Prikaz vseh 28 rezultatov

Shopping Cart